MOCIA in de media: Tijd voor Max

3 februari 2022

Donderdagmiddag 27 januari was MOCIA-hersenonderzoeker Wiesje van der Flier samen met Erik Scherder te gast bij het televisieprogramma Tijd voor Max op NPO1, om te vertellen over het leefstijlonderzoek FINGER-NL. Zij geven antwoord op vragen als ‘Wat is een gezonde leefstijl?’, en ‘Hoe kan een gezonde leefstijl de hersengezondheid verbeteren?’

Het FINGER-NL onderzoek is onderdeel van het verkoepelende nationale MOCIA project, waarin vijf Nederlandse onderzoekscentra de krachten bundelen tot één multi-domein leefstijl interventie. Het onderzoek duurt 2 jaar en heeft de vorm van een leefstijlprogramma. In het leefstijlprogramma worden informatie en opdrachten gegeven om succesvol te werken aan een gezonde(re) leefstijl. In dit onderzoek willen we testen wat het effect is van een leefstijlprogramma op het denkvermogen.

Uitzending gemist?

Hebt u de aflevering van Tijd voor MAX met Wiesje en Erik nog niet kunnen kijken? Geen nood! U kunt de aflevering via deze link terugkijken. Het item met Wiesje en Erik begint bij 22:30 minuten.

Tijd voor Max

Ook meedoen aan het FINGER-NL onderzoek?

In de FINGER-NL studie werken onderzoekers uit heel Nederland samen om na te gaan hoe leefstijlfactoren zoals sociale interactie, slaap en voeding helpen tegen cognitieve achteruitgang.

De onderzoekers zijn nu op zoek naar deelnemers! Ze zoeken mensen tussen de 60 en 79 jaar die minimaal drie risicofactoren hebben voor cognitieve achteruitgang. Denk daarbij aan een hoge bloeddruk, familieleden met dementie, weinig beweging, een ongezond eetpatroon, diabetes etcetera.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden voor het onderzoek.

Foto: Omroep MAX
Bron: Omroep MAX

Deel dit artikel