Onderzoeken

Wat leuk dat u interesse heeft in de onderzoeken van MOCIA naar leefstijl en hersengezondheid! De onderzoekers kunnen uw hulp goed gebruiken. Op deze pagina leest u meer over de verschillende onderzoeken en kunt u zich inschrijven.

Wij raden u aan om de achtergrondinformatie van het onderzoek waarin u geïnteresseerd bent goed door te lezen voordat u zich aanmeldt. In de achtergrondinformatie kunt u lezen om wat voor onderzoek het gaat, hoe het onderzoek in zijn werk gaat en wat het onderzoek voor u inhoudt. We raden u aan om met uw partner, familie of vrienden over dit onderzoek te praten en om eventuele vragen die u heeft te stellen aan onderzoekers.

COMBI: Vitamines voor de darmen en hersengezondheid

Dit onderzoek duurt 8 weken, waarvan deelnemers 6 weken dagelijks een voedingssupplement innemen bij hun ontbijt. Dit supplement zal vitamines voor de darmen bevatten, of een controle tablet zonder vitamines zijn. Deelnemers bezoeken 2 keer de onderzoekslocatie in Nijmegen en 2 keer de onderzoekslocatie in Wageningen. Tijdens deze bezoeken wordt onder andere een MRI-scan uitgevoerd, worden geheugentesten, bloed en ontlasting afgenomen en vullen deelnemers vragenlijsten in. Door hun deelname helpen deelnemers om meer inzicht te krijgen in hoe de darmgezondheid invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden.

Lees meer

eHealth: Motiverende technologische hulpmiddelen

In dit onderzoek neemt u één keer deel aan een groepsgesprek met 10 mensen over hoe technologische hulpmiddelen u zouden kunnen ondersteunen bij het maken van aanpassingen voor een gezonde leefstijl. Afhankelijk van uw woonplaats, bezoekt u hiervoor de onderzoekslocatie in Nijmegen of in Enschede. Voorafgaand aan uw bezoek vragen we u een korte opdracht te maken die besproken wordt tijdens het groepsgesprek. Verder wordt uw mening gevraagd over verschillende strategieën voor gedragsverandering en maakt u een ontwerp van uw eigen technologische hulpmiddel.

Lees meer

FINGER-NL: Leefstijlprogramma

In dit onderzoek gaat u 2 jaar lang aan de slag met het maken van gezonde keuzes en aanpassingen in uw leefstijl om uw hersengezondheid te verbeteren. Afhankelijk van uw woonplaats, bezoekt u 3 keer het onderzoekscentrum (in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Wageningen of Groningen). Tijdens deze bezoeken worden onder andere uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten, bloed en vragenlijsten afgenomen en uw denkvermogen getest. Door uw deelname helpt u om meer inzicht te krijgen in hoe verbetering van leefstijl invloed heeft op het denkvermogen.

Voor dit onderzoek kunt u zich niet meer aanmelden. Heeft u wel interesse om deel te nemen aan hersenonderzoek? Meldt u dan aan bij Hersenonderzoek.nl.

Lees meer

HELI: Hersenfuncties na een leefstijlinterventie

Dit onderzoek duurt 28 weken, waarvan deelnemers 26 weken besteden aan een leefstijlinterventie waarin zij handvaten aangeboden krijgen om gezonde keuzes en aanpassingen te maken in hun leefstijl. Deelnemers bezoeken 2 keer de onderzoekslocatie in Nijmegen en 2 keer de onderzoekslocatie in Wageningen. Tijdens deze bezoeken wordt onder andere een MRI-scan uitgevoerd, worden geheugentesten, bloed en een ademtest afgenomen en vragenlijsten ingevuld. Door deelname aan ons onderzoek helpen deelnemers ons om meer inzicht te krijgen in hoe verbetering van leefstijl invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden.

Lees meer

Logo Mocia

Op de hoogte blijven van wat wij doen? Houdt de website in de gaten en volg ons op social media.