Onderzoeken

Wat leuk dat u interesse heeft in de onderzoeken van MOCIA naar leefstijl en hersengezondheid! De onderzoekers kunnen uw hulp goed gebruiken. Op deze pagina leest u meer over de verschillende onderzoeken en kunt u zich inschrijven.

Wij raden u aan om de achtergrondinformatie van het onderzoek waarin u geïnteresseerd bent goed door te lezen voordat u zich aanmeldt. In de achtergrondinformatie kunt u lezen om wat voor onderzoek het gaat, hoe het onderzoek in zijn werk gaat en wat het onderzoek voor u inhoudt. We raden u aan om met uw partner, familie of vrienden over dit onderzoek te praten en om eventuele vragen die u heeft te stellen aan onderzoekers.

FINGER-NL: Leefstijlprogramma

In dit onderzoek gaat u 2 jaar lang aan de slag met het maken van gezonde keuzes en aanpassingen in uw leefstijl om uw hersengezondheid te verbeteren. Afhankelijk van uw woonplaats, bezoekt u 3 keer het onderzoekscentrum (in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Wageningen of Groningen). Tijdens deze bezoeken worden onder andere uw bloeddruk, lengte en gewicht gemeten, bloed en vragenlijsten afgenomen en uw denkvermogen getest. Door uw deelname helpt u om meer inzicht te krijgen in hoe verbetering van leefstijl invloed heeft op het denkvermogen.

Lees meer

HELI: Hersenfuncties na een leefstijlinterventie

Dit onderzoek duurt 28 weken, waarvan u 26 weken besteedt aan een leefstijlinterventie waarin u handvaten aangeboden krijgt om gezonde keuzes en aanpassingen te maken in uw leefstijl. U bezoekt 2 keer de onderzoekslocatie in Nijmegen en 2 keer de onderzoekslocatie in Wageningen. Tijdens deze bezoeken wordt onder andere een MRI-scan uitgevoerd, worden geheugentesten, bloed en een ademtest afgenomen en vult u vragenlijsten in. Door uw deelname helpt u om meer inzicht te krijgen in hoe verbetering van leefstijl invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden.

Lees meer

COMBI: Vitamines voor de darmen en hersengezondheid

Dit onderzoek duurt 8 weken, waarvan u 6 weken dagelijks een voedingssupplement inneemt bij uw ontbijt. Dit supplement zal vitamines voor de darmen bevatten, of een controle tablet zonder vitamines zijn. U bezoekt 2 keer de onderzoekslocatie in Nijmegen en 2 keer de onderzoekslocatie in Wageningen. Tijdens deze bezoeken wordt onder andere een MRI-scan uitgevoerd, worden geheugentesten, bloed en ontlasting afgenomen en vult u vragenlijsten in. Door uw deelname helpt u om meer inzicht te krijgen in hoe de darmgezondheid invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden.

Lees meer

Logo Mocia

Op de hoogte blijven van wat wij doen? Houdt de website in de gaten en volg ons op social media.