‘Je bent toch langer dan verwacht’

24 juni 2022

Geschreven door Lara Siering, Rebecca Otte en Femke Nijboer

PhD groep

Na meer dan een jaar online samengewerkt te hebben, was het begin juni eindelijk zo ver: De PhDs en PostDocs van het MOCIA consortium kwamen op de Universiteit Twente voor het eerst bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Dit was door Corona niet eerder mogelijk.

De eerste dag stond in het teken van het uitwisselen van ervaringen, het bespreken van de voortgang van de verschillende werkpakketten en het delen van de eerste inzichten. Tijdens de tour door het TechMed Centre bekeken we het eHealth house maar ook meer klinische simulatieruimtes zoals de intensive care die je op de foto ziet. Studenten technisch geneeskunde leren hier handelingen uit te voeren maar ook praktische dingen zoals ‘waar aan het bed ga je staan, hoe loop je elkaar niet in de weg’.

In de ruimte buiten de intensive care staat een computer. Met de simulatie software kunnen docenten de nep-patiënt in verschillende toestanden brengen. Hartslag wat hoger of lager, bloeddruk weg laten vallen, zuurstof manipuleren. Het kan allemaal. ‘Zo’n software programma moeten wij ook hebben binnen ons MOCIA project’, grapte iemand, ‘dat maakt die leefstijlinterventies een stuk makkelijker’.

De tweede dag lag de focus op creativiteit. Tijdens een workshop van Lara leerden de PhDs de basics van het ontwerpproces en zich inleven in de doelgroep.

Het waren twee leerzame en inspirerende dagen, waarbij de interdisciplinaire samenwerking centraal stond. Het volgende PhD en PostDoc event vindt 2023 plaats. Dan bij een andere partner.

Deel dit artikel