Voeding en Ons Brein – Aflevering 1: Verleiding

Begin
10 februari 2023
16.15 uur
Einde
16.30 uur
Locatie
Omroep MAX, NPO1

Voor haar nieuwe programma ‘Voeding en Ons Brein’ onderzoekt Janny de invloed van voedsel op het brein. Hoe belangrijk is voedsel voor ons brein en waardoor worden onze keuzes beïnvloed? Hoe reageren onze hersenen op de verleiding van eten en waarom kunnen we de verleiding van calorierijk eten vaak niet weerstaan?

Om antwoord te krijgen op deze vragen bezocht Janny MOCIA-onderzoekers bij het Donders Instituut. Hier ging zij in de MRI-scanner, waar ze erachter kwam of haar brein het meest reageert op zoet of hartig eten. Daarnaast sprak ze met professor dr. Esther Aarts over ons eetgedrag, de reactie van onze hersenen op de verleiding van eten én kreeg zij tips voor het weerstaan van de verleiding van calorierijk eten.

De eerste aflevering ‘Verleiding’ van het programma ‘Voeding en Ons Brein’ is te zien op vrijdag 10 februari om 16.15 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Deelnemers voor onderzoek gezocht

We zoeken nog deelnemers voor onze onderzoeken. Wil jij, net als Janny van der Heijden, ook een MRI-scan krijgen? En daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan één van onze onderzoeken: HELI of COMBI!

Met je deelname aan één van deze onderzoeken help je ons om beter te begrijpen hoe verbetering in leefstijl en darmgezondheid invloed heeft op een gezond brein en gezond ouder worden.

Deel dit agenda item