Lifestyle4Health congres 2021

Begin
22 juni 2021
15.00 uur
Einde
22 juni 2021
18.00 uur
Locatie
Wetenschappelijk webinar

Op 22 juni organiseren TNO, LUMC en Menzis namens het Lifestyle4Health platform het 4e jaarlijkse Lifestyle4Health congres met als centraal thema leefstijlgeneeskunde bij dementie en alzheimer.

Ook in deze 4e editie is het doel van het congres om wetenschap & praktijk met elkaar te verbinden op het onderwerp van leefstijlgeneeskunde. Daarom bestaat het congresprogramma uit een mix van wetenschap en praktijk. Dit programma is samengesteld door wetenschappelijke experts uit het Lifestyle4Health netwerk en praktijk experts van zorgverzekeraar Menzis. Menzis zet zich al jaren in voor meer preventie in de zorg en heeft veel praktijkervaring met leefstijlgeneeskunde.

Dit jaar staan ontwikkelingen, voor- en nadelen en (on)mogelijkheden centraal in leefstijlgeneeskunde in relatie tot alzheimer. Hierbij zal ruime aandacht zijn voor generieke onderliggende (metabole) systemen, zoals insuline resistentie, en interventies ook vanuit andere leefstijl gerelateerde ziektebeelden. Tijdens het congres komen diverse sprekers aan het woord die hun perspectief geven op wetenschap en praktijk ten aanzien van alzheimerpreventie en -therapie en over parallellen met andere ziektebeelden.

Deel dit agenda item